Navigation Menu+

Verpakkingsarm winkelen kan bij Boer Bas

We communcieren eerlijk: we zijn geen 100% verpakkingsvrije winkel. De echte 100% verpakkingsvrije winkels kun je in België op 1 hand tellen. Daarom zal je ons nooit horen zeggen dat we een verpakkingsvrije winkel zijn, want onze nadruk ligt op de kwaliteitsvolle producten die niet van industriële fabrieken komen maar van boeren of ambachtelijke producenten. Maar wat valt op: het zijn vooral deze kleine producenten die er voor kiezen om verpakkingsarm te werken. Ze hebben geen exportbelangen, geen marketingstrategie met hippe verpakkingen, en kiezen ervoor om de prijs te drukken door niet meer verpakking te gebruiken dan noodzakelijk.

  • Alle geit- en koezuivel: van yoghurt tot chocomousse, rauwe melk, rijstpap, platte kaas.. is in bokalen met statiegeld. 0% afval!
  • Geen enkel stuk fruit of geen enkele groente is onnodig verpakt. We werken dan ook met 100% biologische producten, dus vermengen van bio met niet-bio is bij ons niet mogelijk (daarom vind je bioproducten in supermarkten altijd in verpakking).
  • Je mag in de winkel (graag zelfs) alle groenten gewoon los in je mandje leggen. Aan de kassa hoeven we niet alle zakjes eerst te openen om de inhoud te kennen. Er zijn in de winkel 100% papieren zakjes beschikbaar voor wie deze wenst. Deze zijn van gerecycleerd papier, zonder parafine/kunststof, en zonder bedrukking met inkt.
  • We hebben de mooiste biologische bulkafdeling van de streek. Héél veel zaden, noten, pitten, pasta, granen, gedroogde vruchten, suiker, zout… kun je gewoon per kilogram kopen. In je eigen verpakking, of in papieren zakjes.
  • Kaas en vlees is vacuüm verpakt, en heeft uitsluitend een minimale verpakking. Geen bakjes, isomodoosjes, extra folie. Dit is nodig om de producten kwaliteitsvol te kunnen bewaren en transporteren.
  • 100% van de lokaal geproduceerde dranken is met statiegeld, of kan je retourneren voor hergebruik. Dit is zo voor sappen en bieren. Voor bepaalde dranken (buitenlands druivensap, water) en wijnen is dit niet mogelijk, het lege glas terug ver transporteren zou ook te gek zijn.
  • En wat meer: de imker hergebruikt zijn glas, de eieren vul je zelf in eigen doosjes of herbruikte doosjes, water is in gerecycleerd plastiek, de molenaar gebruikt 100% papieren zakken, ..

En nu! is het aan u. Winkel bewust en doordacht. Gebruik eigen verpakking en doosjes en recycleer aangekochte verpakking. Veel verpakking kan je ook hergebruiken of hervullen. En heb je verpakking nodig: kies zoveel mogelijk voor papier, dat 100% recycleerbaar is.