Waar & Wanneer:

Waan je in de rijkgevulde schuur van ‘Boer Bas’, en ontdek het grote aanbod van onze boeren. Openingsuren:  Maandag gesloten Dinsdag:      15u00-18u00 Woensdag:  11u00-18u00 Donderdag gesloten Vrijdag:       15u00-18u00 Zaterdag:     9u00-15u00 Zondag gesloten Sint-Pietersnoordstraat 3 8000 Brugge

Boer Bas, kweekt de toekomst

We zijn er van overtuigd dat Brugge ons nodig heeft. Het is als boer niet evident om in een stad als Brugge een winkel re runnen. We treden buiten ons erf en gaan op zoek naar onze consumenten in de stad. Hiervoor snijden we deLees meer

Bio > Fair > Rechtstreeks

Wij, boeren, spannen ons paard in om met de oogst af te zakken naar Brugge. De producten waar we hard voor werken willen we weer zelf aan u verkopen. We nemen net zoals vroeger de touwtjes in handen op zoek naar faire prijzen en tevredenLees meer

Oscar Morrel, Spaans seizoensfruit

In het Zuiden van Europa teelt de familie Morell al 30 jaar op biologische wijze sinaasappels, druiven en amandelen. Gelegen in het Spaanse Cheste nabij Valencia genieten ze van een uitzonderlijk goed Middelandse-zeeklimaat om zeer gearomatiseerde vruchten te kweken. Jonas, de jonge boer, die samen metLees meer

Mexicaanse koffie, voor de dagelijkse opstand.

Boer Bas verkoopt koffie van de zapatistische beweging in Mexico. 100% fairtrade, biologisch geteeld in schaduwrijke bossen, en verwerkt tot heerlijke koffie in Duitsland door “Café Libertad”, die zich inzet voor eerlijke handel met de volkscoöperatieven van de Zapatisten. Koffie voor de dagelijkse opstand, eenLees meer

Wind maalt bloem! Flourpower

Een jonge dertiger die een korenwindmolen koopt om er bloem en meel mee te malen, dat hoor je niet elke dag. Onder de naam flourpower herleeft op de grens tussen Kanegem en Poeke het oude ambacht in de laatste actieve windmolen van Oost-Vlaanderen. Mike EkelschotLees meer

Koenraad Van Eyckeren

Het fruitbedrijf van de familie Koenraad Van Eykeren is gelegen te Watervliet in de polders van het Meetjesland. Na aanvankelijk geïntegreerd fruit te telen is het bedrijf in 1999 omgeschakeld naar biologisch geteeld fruit: geen gebruik meer van chemische middelen, geen onkruidbestrijdingsmiddelen en het strevenLees meer

Kaas van ’t Dischhof

Melkveehoudster Lien Debergh (’t Vier Uiterstenhof) en haar broer en kaasmaker Dries Debergh (’t Dischhof) werken al sinds 2000 volledig biologisch. “Bij de gewone productie worden koeien echt leeggemolken, waardoor ze hun zwangerschap niet meer aankunnen”, vertelt Lien. “Als de koe zich gelukkig voelt, merkLees meer

Chamrova’s bio-champignons

In het West-Vlaamse Ingelmunster worden er op het bedrijf ‘Chamrova’ biologische champignons geteeld. Hoewel paddenstoelen in de natuur enkel tijdens de herfst hun kopje/hoed boven de grond steken, zijn geteelde champignons het hele jaar door vers verkrijgbaar. Dat is mogelijk omdat ze niet in openlucht,Lees meer

Wild farmer ‘Monde de mille couleurs’

‘Wild Farming’, zo noemt Dries Delanote zijn manier van boeren. Vooral restaurants komen bij hem om kraakverse producten die nergens anders te vinden zijn. Dries Delanote startte ongeveer 10 jaar geleden als bioboer in bijberoep. Zijn brede aanbod is een van zijn sterktes.”Toen ik begon,Lees meer

Bioboerderij Koolmees

Koolmees is een gemengd kleinschalig landbouwbedrijfje in Ichtegem. De nadruk ligt er niet op één landbouwtak, maar bij groenten, fruit en veeteelt. Er is een grote hoogstamboomgaard met fruit, teelt van kleinfruit (voornamelijk aardbeien), melkgeiten voor kleinschalige zuivelproductie en varkens, natuurbeheer met vee (schapen enLees meer

Bio-eieren van ‘Hof het Reigersvliet’

De eieren die je aankoopt bij Boer Bas komen van ‘Hof het Reigersvliet’, uitgebaat door Geert Seynaeve, vrouw en zonen. Er werd in 1997 gestart met vrije uitloopkippen. In 2010 werd er volledig omgeschakeld naar biologische legkippen. Nu worden er maar liefst 13’600 biologische leghennenLees meer

De wassende maan & ’t Goed ter Heule

Deze 2 boerderijen kweken voornamelijk biologisch groenten, de één in Oost-Vlaanderen en de ander in West-Vlaanderen. Beiden vullen elkaar goed aan, waardoor we een zo breed mogelijk aanbod seizoensgroenten kunnen presenteren. Maar het aanbod wordt nog sterker gemaakt door een sterke groep boeren: biobedrijf HebbenLees meer