Oscar Morrel, Spaans seizoensfruit

In het Zuiden van Europa teelt de familie Morell al 30 jaar op biologische wijze sinaasappels, druiven en amandelen. Gelegen in het Spaanse Cheste nabij Valencia genieten ze van een uitzonderlijk goed Middelandse-zeeklimaat om zeer gearomatiseerde vruchten te kweken. Jonas, de jonge boer, die samen met zijn zus het bedrijf van zijn ouders overneemt, levert ons zeer lekker fruit. Witte en blauwe druiven in september en later op het jaar apelsienen. Die laatste zorgen ervoor dat wij hier de donkere en koude wintermaanden doorkomen.

Al het fruit van de familie Morrel komt direct na de pluk richting onze winkel. Maximaal 2 dagen na de pluk liggen de eerste vruchten al in de winkel. Ongeveer elke 14 dagen gebeurt een nieuwe levering.

Vooral de Navelina-appelsien wordt er al vele jaren gekweekt. Navelina is een hand/perssinaasappel, helder oranje van kleur met een duidelijke navel. De sinaasappel is friszoet en heeft veel sap. Gebruik de sinaasappel voor je dagelijkse verse jus d’orange of als basis voor een gezonde smoothie.
De sinaasappel kan ook prima als handsinaasappel gegeten worden.