Koenraad Van Eyckeren

Het fruitbedrijf van de familie Koenraad Van Eykeren is gelegen te Watervliet in de polders van het Meetjesland. Na aanvankelijk geïntegreerd fruit te telen is het bedrijf in 1999 omgeschakeld naar biologisch geteeld fruit: geen gebruik meer van chemische middelen, geen onkruidbestrijdingsmiddelen en het streven naar een natuurlijk evenwicht in de boomgaarden.

Er wordt veel aandacht besteed aan de boomgaardomgeving. Door het planten van gemengde hagen, het zaaien van bloemen en het plaatsen van nestkasten worden zoveel mogelijk natuurlijke vijanden van schadelijke dieren en insecten aangetrokken. Om het onkruid te onderdrukken wordt er onder de bomen klaver gezaaid. De laatste jaren is er uitbreiding geweest met meer ziekteresistente rassen zoals Topaz en Santana. Santana is bovendien ook een allergie-arme appel. Het fruit wordt op het bedrijf bewaard in ULO koelcellen (laag zuurstofgehalte). Van de minder mooie vruchten (te klein, te groot, vorststrepen, …) wordt sap gemaakt. Dit sap is steeds van een onberispelijke kwaliteit.

De appelen worden handmatig gedund en gesorteerd. Het fruit is beschikbaar van begin september tot eind april. Er wordt niets toegevoegd, noch in het fruit noch in het fruitsap, het is een 100% biologisch product.

in-bommgaard_0