Verse noordzeevis, récht van de visveiling

Boer Bas is een afhaalpunt van Chef’s Secret. Een vismeester gelegen in de visveiling zelf, op 200m waar de schepen aanlanden. ’s Morgens om 5.30 keuren ze zelf de interessante partijen, die ze dan later aankopen via het electronisch veilsysteem. Alle aangekochte vis, wordt direct na de veiling door eigen mensen vakkundig gefileerd en ingepakt. De afgewerkte producten worden kiemvrij verpakt. Daarna plaatsen we ze in een isomo omdoos met koelelementen of ijs. De koudeketen wordt tussen schip en afhaalpunt nergens onderbroken.
Op de verpakking kan u steeds terugvinden in welk vangstgebied de vis gevangen is, en door welke vissersboten. Transparantie is zeer belangrijk, en bewijst de duurzame vistechnieken. Zo kan je ook vaak lezen welke soort netten gebruikt werden door deze vissersboot.
Waar: Zeebrugge, België
Karakteristiek van de vloot: De Zeebrugse vloot bestaat uit een 40-tal schepen die actief zijn in verschillende zones.
Aangemeerde vissoorten Circa 28 soorten vis/week-/schaaldieren
Belangrijkste vissoorten: Tong, schol, kabeljauw, tongschar, rog, schelvis, pijlinktvis, St.Jakobsschelpen, garnalen, zeeduivel, griet, tarbot en langoustines.
We bieden elke 14 dagen deze verse noordzeevis aan. Kijk hier voor de viskalender 2017, om te zien welke week er vis is.
Toevallig de andere week verse vis nodig. Dit kan op bestelling (gegevens zie onderaan).
  • Steeds ofwel panklaar, gefileerd of in moten. Geen werk meer.
  • Supervers, de beste noordzeekwaliteit, tegen een correcte prijs.
  • Netjes verpakt, dus u kan de vis ook nog even in de frigo bewaren.
Zorgen voor voeding van goede kwaliteit is niet alleen een taak voor boeren, maar ook voor onze Vlaamse Noordzeevissers. Lokale kustvissers die 24u-verse vis aanlanden en hun vistechnieken verduurzamen (zuinige motoren, aangepaste vleugel, lichter tuig, ontsnappingspaneel) krijgen momenteel weinig ‘boter bij de vis’ voor hun geleverde inspanningen. Aan de andere kant blijkt het voor de consumenten steeds moeilijker om verse vis te kopen. Proefde jij al een groot assortiment Noordzeevissoorten? Boer Bas krijgt elke 14 dagen een vers aanbod noordzeevis. Netjes verpakt in een portie (varieert per vissoort). Voor u panklaar versneden of gefileerd door ervaren mensen in Zeebrugge.  De in de nacht van donderdag op vrijdag gevangen vis in de Noordzee wordt aangemeerd in Zeebrugge. In de vroege ochtend wordt deze vis versneden en verpakt en in de namiddag kan u deze aankopen bij Boer Bas.

Heb je nog vragen, bij Boer Bas helpen we je zeker verder. We krijgen elke 14 dagen een seizoensselectie, je hebt dus vrije keuze. Maar wil je zeker zijn van je vis, laat dan door ons je bestelling noteren, en kom je bestelling ophalen op het doorgegeven moment (vrijdag of zaterdag). info@boerbas.be of per telefoon/sms: 0472 82 65 98 (Jens, Boer Bas)