Navigation Menu+

Familie Lerouge perst sap!

Lerouge, “Mobiele fruitpers Zevergem” | Gelegen in Zevergem/De Pinte – Oost-Vlaanderen |
Producten: biologische sappen, noten en notenolie |
Familie: Lerouge Frédéric

De mobiele fruitpers Zevergem is ontstaan uit de kwekerij Frédéric, die opgericht werd in 1993 met het cultiveren van snijgroen waaronder bessen en vruchten. Daaruit groeide het idee van de mobiele appelpers om alle gekweekte bessen en vruchten een optimale bestemming te geven. Daar er wel meer mensen in Vlaanderen zijn die op kleine schaal fruit kweken , trekken we op vooraf bepaalde data naar verschillend dorpen en steden. Uiteraard komt van de eigen biologische kwekerij ook heel wat fruit zoals appelen,kweeperen, bessen,… In 2000 werden hoogstamboomgaarden in Zevergem en Zulzeke aangeplant, die ondertussen uitgegroeid zijn tot 8ha oude appelrassen op hoogstam. De hoogstam fruitboom maakt al heel lang deel uit van ons landschap maar is de afgelopen eeuw economisch achterop geraakt bij de moderne commerciële laagstam-boomgaarden op lange rijen. De hoogstam wordt nog wel gewaardeerd als historisch sieraad in het landschap, maar wordt door Frédéric commercieel in ere hersteld.