Navigation Menu+

Cascina belvedere’s rijst

Cascina belvedere’s rijst | Gelegen in Bianzé – in het noorden van Italië in de provincie Vercelli |
Producten: biologisch geteelde rijst en rijstproducten
Familie: Gianluca en Massimo Picco

Waarom producten van boeren uit Italië verkopen, want daar steunen we onze lokale boeren toch niet mee? Wel, we zijn van mening dat rijst op jullie menu zal blijven staan, maar vinden jullie wel de weg naar een duurzame rijst, zo dicht mogelijk geteeld? Een rijst waar je de afkomst van kent, en waarvan je weet dat de impact op het milieu zo laag mogelijk is? Met de rijst van Cascina belvedere denken we dat we hieraan voldoen.

Cascina Belvedere  is één van de weinige bedrijven die in staat is om op eigen houtje alle productiestadia, van het planten tot de verpakking van de rijst, zelf uit te voeren. “We hebben alle tools en geavanceerde machines, om zeer kwalitatieve Italiaans rijst te telen en verkopen. In het voorjaar wordt de rijst gezaaid, er worden geen herbiciden gebruikt om onkruid te verwijderen, enkel mechanische technieken. Later, wanneer het veld onder water staat, wordt handmatig onkruid gewied. De oogstperiode is een spannende tijd in Cascina Belvedere . De broers Picco en de andere familieleden houden de gewassen nauwlettend in de gaten, en controleren op een optimale rijpheid. Andere boeren haasten zich meestal om de rijst te oogsten vooraleer er regen of hagel voorspelt wordt. Wij kijken alleen naar het vochtgehalte: 16 tot 18% vochtigheid, met volledig ontwikkelde rijstkorrels. Als we de rijst laten drogen en rijpen in de velden krijgen we de volle smaak. Na het drogen van de rijst worden de korrels gekoeld opgeslagen in silo’s. Met de modernste technieken wordt de rijst gezeefd, gesorteerd en van onzuiverheden ontdaan. Zo kan onze rijst zich meten met ’s werelds beste rijst. Om geen kwaliteitsverlies te bekomen wordt de rijst altijd vacuüm verpakt, zodat de rijst in optimale omstandigheden zijn kwaliteiten blijft behouden.

  • 50 kw zonnepanelen op de gebouwen;
  • het drogen van de rijst met een energiebesparende systeem dat de terugwinning van warmte mogelijk maakt;
  • geen conserveringsmiddelen of pesticiden;
  • aandacht voor de heropbouw en bescherming van lokale fauna;
  • een geothermische installatie;
  • gecertificeerde biologische rijst!