Navigation Menu+

Blauwe bessen van ‘Purfruit’

Purfruit | Gelegen in Oeselgem, de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen |
Producten: biologisch geteelde blauwe bessen, kleinfruit en vlier
Familie: Bart en Nele Van Parys, Felix en Juul

Aan de Leie in Oeselgem vindt u een prachtig 12 hectare groot domein, het biologisch bedrijf van de familie Bart en Nele Van Parijs-Deweirdt. Wij hebben ons toegelegd op het telen van verschillende soorten fruit. Tijdens de zomermaanden kan iedereen zelf zijn fruit komen plukken! Want op vraag van talrijke bezoekers, en na advies van onze Nederlandse collega’s, stellen we onze fruittuin al enkele jaren open voor zelfpluk.

Op ons domein vindt u inmiddels de volgende heerlijkheden: vlier, kruisbessen, bramen, frambozen, rode, witte, zwarte en blauwe bessen, druiven, kiwibessen, vijgen, kersen, appels, peren, pruimen, hazelnoten, okkernoten,…

Bij Purfruit worden veel blauwe bessen geteeld, die vanaf half juli beschikbaar zijn. Uniek zijn ook de producten van vlier: de vlierbloemsems en -bessen. Deze worden verwerkt tot confituur en siroop. Purfruit richtte samen met enkele andere collega bioboeren ‘bio van bij ons’ op. Een merk van lokale verwerkte producten, van lokale boeren. In het gamma vind je siropen, confituren, sap, fruitcoulis en ingemaakte groenten. Op deze manier kunnen boeren de restoogsten toch een lekkere bestemming geven onder een sterk boerenmerk.